Župa sv. Nikole-Bistra hodočastila putem blaženih Drinskih mučenica

Drugi dan našeg hodočašća u Sarajevo u nedjelju, 2. listopada 2016., započeli smo molitvom pred slikom blaženih Mučenica te zajedničkom molitvom krunice u crkvi Kraljice svete Krunice na Banjskome brijegu u Sarajevu, koja je ujedno i svetište blaženih Drinskih mučenica.

Nakon krunice uslijedila je svečana sveta misa kojom su sestre Družbe Kćeri Božje ljubavi proslavile patron svoje samostanske crkve.

Misno slavlje predvodio je katedralni župnik vlč. Marko Majstorović u zajedništvu s vlč. Tomislavom Kraljem, našim župnikom i još tri svećenika. Naši su ministranti i čitači također dali svoj doprinos ovome slavlju, a prekrasnom pjevanju sestara priključili su se i naši hodočasnici.

Nakon misnog slavlja predvođeni s. Antonijom Lučić zaputili smo se prema Palama. Tamo smo posjetili  crkvu sv. Josipa i mjesto na kojem je bio samostan Marijin dom ili tzv. " gostinjac siromaha" iz kojeg su sestre bile odvedene preko Romanije do Goražda. Na tom smo se mjestu zajednički pomolili, a zatim smo se uputili prema Goraždu moleći križni put i razmišljajući o danima i događajima koje su sestre morale preživjeti na svome križnome putu.

U Goraždu smo obišli prostore gdje su Mučenice bile zatočene i na prozoru kroz koji su skočile uz povik "Isuse spasi nas" zapalili svijeće. Te smo svijeće ponijeli prema spomen-obilježju, a zatim smo u znak mučeništva i sjećanje na njihovu žrtvu za Krista u Drinu, u kojoj počivanju njihova tijela, bacili pet crvenih ruža i molili molitvu za proglašenje svetima.

Prepuni dojmova i ispunjeni obiljem milosti, zahvalni Bogu i sestrama, nakon zajedničkog objeda uputili smo se kućama noseći predivne uspomene na dva dana provedena u srcu Bosne.

(https://www.facebook.com/Župa-sv-Nikole-biskupa-Bistra)

Galerija slika:

  Novosti o Mučenicama - Sve