s. M. Dominika Šašo, FDC    16.12.2021.

Slavlje spomendana Blaženica u Velikom Grđevcu

Središnja proslava spomendana blaženih Drinskih mučenica za Bjelovarsko-križevačku biskupiju, rodnu biskupiju s. M. Bernadete Banja, održana je u Velikom Grđevcu. 
Misno slavlje u župnoj crkvi u Velikom Grđevcu na sam spomendan Blaženica, u srijedu, 15. prosinca, predslavio je biskup bjelovarsko-križevački Vjekoslav Huzjak uz desetak svećenika i nevelik broj vjernika. Slavlju je prisustvovalo i devet sestara Kćeri Božje ljubavi iz Križevaca i Granešine (Zagreb) te nekoliko sestara iz drugih družbi. 

Biskup Huzjak u svojoj je homiliji istaknuo da nas Drinske mučenice pozivaju na razmišljanje, ne daju nam mira. Sveci nas zovu, izazivaju nas, oni su nam savjest, oni su poticaj da i mi budeno sveti. Ne trebamo se bpojati biti sveti, rekao je biskup. 

Prije euharistijskog slavlja, s. M. Ozana Krajačić, vicepostulatorica kauze, predstavila je knjigu Blažene Drinske mučenice O desetoj obljetnici beatifikacije te je istaknula osobito s. M. Bernadetu Banja koja svojim sumještanima može biti snažan uzor vjere i predanja Gospodinu.

Galerija slika:

  Novosti o Mučenicama - Sve