s. Danijela Koprek    16.12.2017.

Proslava spomendana bl. Drinskih mučenica u Granešini

U župnoj crkvi rođenja Blažene Djevice Marije u Granešini, 15. prosinca 2017. obilježili smo spomendan blaženih Drinskih mučenica. Svetu misu je predslavio vlč. Josip Balog, župnik koji je u propovijedi istaknuo veličinu žrtve koju su Blaženice imale hrabrosti podnijeti te postavio pitanje: „Jesmo li mi danas spremni izaći iz svoje udobnosti i žrtvovati se u svojem svakodnevnom življenju?“ Osima toga je naglasio da: „Naša vjera ne smije ostati samo deklarativna. Ako je istinska, ona će se svakim djelom očitovati. Drinske mučenice su svoj život predale Kristu mučeničkom smrti na obali Drine, a mi smo pozvani da mu se uvijek iznova predajemo dajući se bližnjima. Tako ćemo, zajedno s Blaženicama, nasljedovati Krista.“

Od 12. – 14. prosinca 2017. u župnoj crkvi organizirana je i trodnevnica uoči spomendana bl. Drinskih mučenica, molitva krunice s prigodnim razmatranjima i litanije. Trodnevnicu su animirale sestre zajedno sa Suradnicima Božje ljubavi, roditeljima i djecom iz vrtića, djelatnicima i ostalim vjernicima.

Nakon mise vjernici su se zaustavljali pred slikom i relikvijarom kako bi počastili blažene Drinske mučenice. Na sam dan spomendana bl. Drinskih mučenica, nakon svete mise druženje sestara, suradnika, roditelja s djecom i djelatnika iz vrtića nastavljeno je u dvorani Duhovnog centra uz okrjepu i razgovor.

Neka nas sve u životu prati zagovor blaženih Drinskih mučenica.

Galerija slika:

  Novosti o Mučenicama - Sve