Prvi spomendan blaženih Drinskih mučenica 15. prosinca 2011. svečano se proslavio i u Budimpešti, mađarskoj viceprovinciji Drage naše Gospe Mađarske.
Euharistijsko slavlje u crkvi Vječnog klanjanja predslavio je ostrogonsko-budimpeštanski nadbiskup kardinal Peter Erdö. Osim sestara Kćeri Božje ljubavi iz Budimpešte i cijele Mađarske, u kojoj djeluju od 1919. godine, slavlju su se pridružile i sestre iz hrvatske provincije Božje providnosti predvođene provincijalnom tajnicom s. Paulom Boršćak, vicepostulatoricom kauze s. Ozanom Krajačić, te s. Patricijom Mikić i s. Danijelom Koprek. Za ovu proslavu pristigao je i autobus hrvatskih hodočasnika iz Pečuha, a među njima je bila i pranećakinja blažene s. Bernardete Banja, čiji su roditelji bili iz Mađarske.

Za vrijeme svete mise sestre su na hrvatskom jeziku otpjevale dvije pjesme u čast blaženim Drinskih mučenicama: Pet sestara i Ljiljani bijeli.

Na kraju euharistijskog slavlja provincijalka mađarske viceprovincije, s. Piroška zahvalila je kardinalu što je svojim prisustvom i nadasve dirljivom propovijedi uljepšao ovaj prvi spomendan blaženih Drinskih mučenica.

  Novosti o Mučenicama - Sve