Dvostruka zahvala bl. Drinskim mučenicama

Dvostruka zahvala bl. Drinskim mučenicama
Moju suprugu i mene od samog početka braka pratili su problemi i teškoće.
Ipak smo od Gospodina primili na dar dvije kćerkice, blizanke, Mariju i Mateju.
Rođene su prije vremena, i to zbog teških okolnosti u kojima smo živjeli. Završile
su osnovnu školu i nismo znali što i kako dalje. O Drinskim mučenicama sam
znao od prije i bio sam zadivljen njihovim junaštvom u čuvanju svojih zavjeta
Bogu i njihovom hrabrom smrću. Odlučio sam sa župom iz Dugog Sela ići na njihovo
proglašenje blaženima s nakanom i molitvom za budućnost mojih kćerkica.
Sljedeće jeseni upisale su srednju školu za slastičarke i, hvala Bogu i Drinskim
mučenicama, ljetos su uspješno završile. Nakon povratka s beatifikacije, te iste
večeri, bili smo na jednoj svadbi. Vraćajući se, u trenutku su mi se za volanom
sklopile oči te sam skoro sletio s ceste. I tu me je na kraju toga hodočasničkog dana
čuvao zagovor Blaženica. Jako mi se urezao taj dan, subota, 24. rujna 2011. godine.
Zahvaljujem tim jakim ženama koje su bile vjerne i hrabre do kraja. Preporučam
njihovu zagovoru svoje kćeri i njihov daljnji život, kao i sebe i suprugu… Neka
nam izmole od svog kralja Isusa obraćenje i ustrajnost.
Hvala vam blažene sestre, hvala Bogu na daru vašeg svjedočanstva za Krista.
Molite da i moja obitelj bude dostojna obećanja Kristovih.
Tomica, Stupnik

Zahvala za ozdravljenje od astme

Dugo sam vremena imala astmu i jako sam kašljala, tako jako da me je boljelo u prsima, u grlu i u cijelom tijelu. Rođena sam 10. siječnja 1929. i živim u staračkom domu. Molila sam se Blaženicama da mi izmole ozdravljenje. Čak sam se i zavjeto­ vala, obećala sam da ću im se moliti dok sam živa, kad god ću se sjetiti. Drugi dan više nisam kašljala i sve do danas ne kašljem više. Vjerujem da su mi Drinske mučenice izmolile ozdravljenje od astme. Kad god se sjetim, molim i zahvaljujem blaženim sestrama što su mi izmolile ozdravljenje. Ovo neka bude za svjedočanstvo i velika moja zahvala, od sveg srca, Drinskim mučenicama.

„Gospođo, trebate li što?”

Ove godine, uoči obilježavanja 610. obljetnice naše župe, navečer 28. svibnja, imali smo predviđenu proslavu pred župnom crkvom sv. Marjete. Sve je bilo dogovoreno, ali onda shvatimo da nam nema tko dovesti podij iz Novog Mesta. Pozvali smo nekoliko ljudi, domaćica se sama odvezla do ljudi koji imaju dosta velike automobile ili prikolice, ali nitko nije imao vremena. Dok se domaćica vraćala natrag pomolila se Drinskim mučenicama, da jedino one mogu pomoći. Kad je stigla pred župni ured i ušla u kuću, netko je pred kućom stao s autom. Izađe van, kad tamo žuti kombi. Vozač je pita: „Gospođo, trebate li što?“, a domačica sva izvan sebe odgovori: „Da, trebamo Vas i Vaš kombi.“ „Nema problema“, odgovori vozač. Za jedan sat imali smo podij na mjestu gdje smo ga trebali. Što je najčudnije u svemu tome jest to da taj čovjek uopće nije iz naše župe, nego se slučajno vozio pokraj nas. Kad smo ispitivali ljude iz okolice tko je on, nitko nije znao tko je bio taj čovjek.

(Šmarjeta, Slovenija, 2016.)

Nakon sat vremena, sve je bilo dobro

U župi imamo dom za duhovne vježbe. U domu je gostovao dječji pjevački zbor iz Črnomlja zajedno s ravnateljicom zbora koja je po profesiji doktor-pedijatar. Između odmora kojeg su imali poslije ručka, djeca su igrala odbojku na igralištu. Za vrijeme igre jedan je stariji pjevač jako odbio loptu, koja je doletjela djevojčici ravno u lice. U početku nije se vidjelo ništa strašno, no nakon nekog vremena djevojčica se potužila da sve vidi duplo. Pošto ju je doktorica pregledala, ustanovila je da je najvjerovatnije od udarca lopte došlo do odljepljenja mrežnice. Pozvali smo roditelje da donesu dokumente jer moramo voziti djevojčicu u bolnicu. Dok smo čekali, ravnateljica zbora i velečasni molili su Drinske mučenice neka pomognu. Kad su nakon sat vremena došli roditelji ozlijeđene djevojčice, sve je bilo dobro. Doktorica ju je još jednom pregledala i nije našla nikakve povrede. Nije se vidjelo ni to da joj je doletjela lopta u lice. To je potvrdila i sama dr. Alenka Schweiger-Pavlovič.

Po zagovoru Mučenica dobio sam posao

U listopadu 2015. bio sam na hodočašću u Sarajevu s grkokatoličkom župom iz Samobora. To sam hodočašće namijenio kao molitvu Drinskim mučenicama za novi posao. Već 4. studenoga dobio sam posao u makedonskom restoranu.

Uvjeren u zagovor bl. Drinskih mučenica

Umirovljenik sam i živim u Slavonskom Brodu. Imao sam velike probleme s gušteračom, razvila se akutna upala gušterače (akutni pankreatitis), što je uzrokovalo vidljivi razvoj pseudociste pankreasa. Kao štovatelj bl. Drinskih mučenica molio sam s vjerom Molitvu za njihovo proglašenje svetima i tražio njihov zagovor za tjelesno ozdravljenje. Polovicom 2015. nalaz liječnika glasi: „Loš prikaz pankreasa, ne može naći ranije opisanu pseudocistu gušterače,“ da bi početkom 2016. nalazi gušterače bili uredni. Na veliko zadovoljstvo liječnika i mene, bez ikakvih liječničkih zahvata ciste su gotovo nestale. Cijelo vrijeme moje teške bolesti obitelj se molila blaženim mučenicama da mi budu na pomoći i mi vjerujemo da su molitve uslišane. Zahvaljujemo bl. Drinskim mučenicama na njihovu posredovanju. Ja sam uvjeren u njihov zagovor i nadam se da će i ovo pismo pomoći da se uskoro proglase svetima. Hvala ti, Bože, na svemu što si učinio i što činiš za nas, hvala za sve milosti po zagovoru Blaženica.

Dojam s hodočšća (15. listopada 2016.)

Ovo putovanje tragovima života i mučeništva blaženih Drinskih mučenica budi u nama snažan osjećaj zahvalnosti našim sestrama.

Hvala vama bl. Drinske mučenice što ste nam vašim životom pokazale kako se živi i radi za bližnjega i kako se djelovanjem, molitvom i unutrašnjim opredjeljenjem iskazuje ljubav i posvećenost Bogu.

„SMRĆU SU SVOJOM POBIJEDILE SVIJET, TIH HRABRIH DJEVICA PET. LJILJANI BIJELI PRATITE NAS NA PUTU NAŠEM U VJEČNI SPAS!“

Svjedočanstvo

„Veliki, sveti i jedini Bože, hvala ti za ovu milost hodočašća našim Drinskim mučenicama kojima se već neko vrijeme zagovaramo molitvama moj suprug i ja. Dobili smo već neka svjedočanstva ozdravljenja u tijelu. I ovo sveto hodočašće je milost od Boga i znam da će biti plodova. Ispunjeni milošću Božjom, sretni smo što je vodila časna sestra Marija i Antonija – iz reda Kćeri Božje ljubavi.“

Napiši svjedočanstvo!

*
* Polja označena zvjezdicom su obavezna