s. Ivana Ćurić, FDC    23.12.2016.

Proslava spomendana u Granešini

Od 11. – 14. prosinca u župnoj crkvi rođenja blažene Djevice Marije u Granešini organizirana je trodnevnica  uoči spomendana bl. Drinskih mučenica. Trodnevnicu su animirale sestre zajedno sa suradnicima Božje ljubavi te roditeljima i djecom iz vrtića.

Vjernici se rado odazovu čašćenju Mučenica svakog petnaestog u mjesecu te su rado pozdravili i samu trodnevnicu. Nakon mise zaustavljali su se i mlađi i stariji i djeca pred slikom i relikvijarom kako bi ih počastili.

Na sam dana Blaženica svetu misu je predslavio vlč. Josip Balog, župnik koji je u propovijedi istaknuo hrabrost sestara koje su ostale u ratom zahvaćenom području iako im je bilo omogućeno otići u Sarajevo. Zajedništvo koje su one živjele primjer je ne samo boguposvećenim osobama nego i svakoj obitelji. Posebno je naglasio da Blaženice može i treba nasljedovati svaki vjernik a na to su posebno pozvane sestre Kćeri Božje ljubavi.

Na kraju je sve prisutne pozvao na molitvu, po zagovoru blaženih Drinskim mučenica, za duhovna zvanja u župi. Nakon mise sestre, suradnici i roditelji zadržali su se u dvorani Duhovnog centra uz okrjepu i razgovor.

Neka nas sve prati zagovor sestre Jule i susestara kako bismo živjeli skromno, veselo i radino zahvaljujući Bogu za sve što od njega primamo.

 

Galerija slika:

  Novosti o Mučenicama - Sve