s. M. Antonija Lučić, FDC    04.10.2017.

Hodočašće vjernika iz Čakovca

Dana 30. rujna 2017., 45 vjernika iz župe sv. Antuna Padovanskog iz Čakovca pod vodstvom župnika fra Tomislava Božičeka hodočastilo je putem Drinskih mučenica.

Hodočasnički put započeo je iz crkve Kraljice svete krunice u Sarajevu, u kojoj su četiri Drinske mučenice, osim s. Berchmane izrekle i potvrdile svoju doživotnu vjernost Bogu koju su i posvjedočile svojom mučeničkom smrću. Mučenice su svakodnevno sudjelovale u euharistiji i zato je u jutarnjim satima u crkvi fra Tomislav zajedno sa sestrama Kćerima Božje ljubavi i hodočasnicima predvodio sv. misu, moleći Boga da po zagovoru mučenica primi nakane srca s kojima su došli.

Iz Sarajeva su krenuli prema Kalovitom brdu i crkvi na Palama. Na tom mjestu, odjekivala je poruka mučenica u svakoj osobi, da je svaku životnu teškoću lakše podnijeti u zajedništvu sa sestrama i u susretu s Vječnim.

Nakon Pala krenuli su autobusom prema Goraždu moleći križni put Drinskih mučenica.

Prostorija posljednjih riječi sestara mučenica; „Isuse, spasi nas“, ploča spomen-obilježja i rijeka Drina bili su poziv svim hodočasnicima na molitvu, na mir, na ljubav, na prihvaćanje različitosti i na praštanje svima.

Hodočasnici su napomenuli da će od sad Drinske mučenice postati dio njihova života i poticaj da u svakodnevnom životu uvijek biraju vrednote koje čine život njihovim izborom.

Zahvalili su sestrama Kćerima Božje ljubavi na duhovnoj pratnji kroz sveta mjesta koja su obilježila život Drinskih mučenica.

„Činiti dobro, darivati radost, usrećivati i voditi u nebo!“ (Franziska Lechner)

Galerija slika:

  Novosti o Mučenicama - Sve