s. M. Leonarda Pirner, FDC    14.11.2016.

Vjernici sarajevskih župa hodočastili na Pale i u Goražde

U subotu, 12. studenog 2016., oko dvadeset i pet hodočasnika iz nekoliko sarajevskih župa, u pratnji katedralnog župnika vlč. Marka Majstorovića, sestara Kćeri Božje ljubavi i sestara Franjevki Bosansko - hrvatske provincije, hodočastilo je putovima blaženih Drinskih mučenica na Kalovita brda i u Goražde.

U molitvenom ozračju uputili smo se prema Kalovitim brdima i Goraždu. Putem je s. M. Antonija Lučić hodočasnike upoznala s osnivanjem Družbe Kćeri Božje ljubavi, njezinome djelovanju na ovim prostorima te je upoznala hodočasnike sa životima bl. s. Jule i četiriju susestara. Molitveni program animirala je s. M. Antonela Rašić. Na Kalovitim brdima molili smo zagovor Blaženica za naše obitelji i za mir u svijetu.

Po dolasku u Goražde na ulazu u Školu dočekala nas je Halida Kurtović, direktorica koja nas je srdačno pozdravila i izrazila iskrenu dobrodošlicu. Potom smo došli u prostoriju gdje su sestre zadnji put bile zajedno na ovozemaljskom hodu i proživljavale iste strahove, ista nadanja i ostale vjerne svome Zaručniku, vinuvši se u nebo braneći svoje dostojanstvo i pripadnost Trojedinoj ljubavi. Na prozor smo stavili pet crvenih lampaša kao simbol njihovog mučeništva.

S. Antonela ukratko je pokušala prenijeti tajne koje čuvaju zidovi ovih prostorija, posvijestiti nam da u vjernosti malim stvarima, rastemo u svojoj životnoj vjernosti Bogu. Nakon tihe molitve krenuli smo prema spomen-ploči gdje smo izmolili molitvu za proglašenje svetima Drinskih mučenica. Spustili smo se do rijeke Drine izmolili litanije blaženih Drinskih mučenica i bacili pet ruža u rijeku. Nakon molitve uputili smo se prema kapeli sv. Dominika gdje smo slavili sv. misu. Poslije svete mise okupili smo se oko zajedničkog objeda koji je organizirao župnik. Okupljeni oko zajedničkog stola razgovarali smo o herojskim krijepostima sestara i o tome što one nama danas govore svojim primjerima. Puni dojmova i spokoja krenuli smo svojim domovima.

 

Galerija slika:

  Novosti o Mučenicama - Sve