Hvala vam, Drinske mučenice

Misu o drugom spomendanu blaženih Drinskih mučenica u subotu 15. prosinca 2012. u Zagrebačkoj katedrali predvodio je kanonik mons. Ivan Hren u koncelebraciji s mons. Jurajem Bateljom. U prigodnoj homiliji osvrnuo se na misna čitanja, istaknuvši kako smo poput svetog Ivana Krstitelja u svakodnevnom životu pozvani radosno svjedočiti Onoga kome nismo dostojni odriješiti remenje na obući (usp. Lk 3,16).

„Hvala vam, Drinske mučenice, što ste nam posvjedočile vjeru (…) da se isplati težiti za nebom, jer nebo je naša domovina u koju hitamo. Zato, pomozite nam, izmolite nam u ovom vremenu iščekivanja da osjetimo blizinu Neba u sebi i da jasno svjedočimo moj Bog je Bog živih“ – rekao je mons. Hren na kraju propovijedi.

U molitvi vjernika molili smo Oca da nas po primjeru Blaženica učini ustrajnima na putu dobra da možemo odvažno svjedočiti svoju pripadnost Bogu i Crkvi u svim prilikama i neprilikama života. Zahvalivši Ocu za primjer života i mučeništva blaženih mučenica, molili smo da se i današnje djevojke i mladići nadahnjuju na njihovoj vjernoj ljubavi te da se spremno odazovu Isusovu pozivu u redovništvo ili svećeništvo. Zagovoru Blaženica preporučili smo i sve obitelji i bračne parove, moleći da hrabro promiču dostojanstvo ljudske osobe, velikodušno prihvaćajući dar novoga života.

Na kraju mise mons. Hren je izrazio želju da nas bl. Drinske mučenice zagovaraju na putu posvećenja, a sestrama Kćeri Božje ljubavi čestitao je što su u povijesnom hodu imale takve svjedokinje.

  Novosti o Mučenicama - Sve