Na hodočašću molila za svoj životni put

O Drinskim mučenicama saznala sam još kao djevojčica od sestara Kćeri Božje ljubavi u Granešini. Dobila sam sličicu s kratkim opisom njihova života i mučeništva, što me se snažno dojmilo. Da bih doznala više o njima, pročitala sam knjigu don Ante Bakovića Drinske mučenice. Kasnije sam detaljnije saznala i o njihovoj čvrstoj vjeri i ljubavi prema Kristu, čemu i ja iskreno težim. I tako su sestre mučenice postale moje životne suputnice.

U svibnju 2016. krenula sam na hodočašće „Putevima Drinskih mučenica” s vjernicima iz Granešine i okolice. To nije bilo moje prvo hodočašće. Svaki put sam imala posebnu nakanu, moleći za neku milost ili zahvaljujući za pomoć i snagu koje su mi one svakodnevno udjeljivale. Završila sam studij i zaposlila se, uz vrlo malu plaću. K tome, sama sam, a sustigle me godine. Stalno sam se pitala koji je moj životni put i što mi je Bog namijenio, ali nikako nisam mogla razabrati koje je moje poslanje.

Prilikom polaska na put, u autobusu sam odlučila na ovom hodočašću moliti Blaženice da me zagovaraju kod Gospodina kako bih spoznala njegov plan sa mnom. Dolaskom u Goražde, u učionici u kojoj su one nekad bile zatočene, sestra je predvodila molitvu. Osjećala sam snažnu prisutnost blaženih sestara. Vapila sam da mi izmole jakost u vjeri kakvu su one imale, da me osnaže i ohrabre da mogu ljubiti Krista kao i one, i pod cijenu života. U jednom trenutku podigla sam pogled na ploču na kojoj je bilo napisano: Čovjekov životni put. Protrnula sam. Došla sam na ovo hodočašće s nakanom da molim za svoj životni put, a na ploči takav naslov. Vjerovala sam, to mi sestre mučenice progovaraju. Kao da žele reći: „Ne boj se. Vjeruj!“

Mjesec dana kasnije dobila sam poziv za razgovor za radno mjesto koje sam jako željela. Čitavo vrijeme molila sam Blaženice, ako je to volja Božja, da dobijem taj posao. Tjedan dana kasnije dobila sam taj posao. Moj prvi radni dan na novom radnom mjestu bio je upravo dan kada je ispred duhovnog centra u Granešini blagoslovljen kip bl. Drinskih mučenica. Duboko vjerujem da sam posao dobila po njihovu zagovoru. Hvala vam, drage moje životne suputnice i zaštitnice!

Marijana K., Zagreb

IZVOR: DRINSKE MUČENICE - Informativni bilten Vicepostulature bl. s. M. Jule Ivanišević i četiriju susestara (Br. 17/2017.), str. 27.

  Novosti o Mučenicama - Sve