Marina Petričević, postulantica    16.12.2021.

Slavlje spomendana blažene Jule i susestara u Starom Petrovom Selu

Spomendan blaženih Drinskih mučenica proslavljen je svečanim liturgijskim slavljem u župi sv. Antuna Padovanskog u Starom Petrovom Selu.
Uz župnika Ivana Nikolića oko euharistijskog stola okupilo se nekoliko svećenika, mnogi župljani i hodočasnici iz okolnih mjesta te naše sestre iz zajednica u Novoj vesi (Zagreb) i Pleternici.
Liturgijsko slavlje predvodio je o. Ilija Grgić ističući ga kao najvažniji sat toga dana u kojem imamo udjela u nebeskoj proslavi Boga s. Jule i četiriju susestara.

U svojoj je homiliji o. Ilija  rekao da iako ne postoji mnogo pisane baštine koju su mučenice za sobom ostavile, o njima su danas napisane brojne stranice. S. Jula i njezine susestre svojim su životima izgovorile riječ koja je neopoziva, neosporiva i danas aktualna. Svojim životnim svjedočanstvom pokazuju put i govore što nam je činiti da bismo kroz ovo zahtjevno i izazovno, ali istovremeno lijepo i blagoslovljeno vrijeme, darovano od Boga, mogli poput s. Jule reći Idem služiti Isusu i upravo poput Isusa koji je došao svima i za sve, ostvarivati Kraljevstvo Božje na zemlji, ne gledajući na razlike među nama. Podsjetio je i kako je s. Jula dar od Boga za sve ljude onoga kraja koji im svakodnevno svijetli. Taj znak svjetla bio je vidljiv kroz čitav Godinjak u lampionima koji su zapaljeni i postavljeni uz cestu označavajući svijetlo s. Jule i njezinih susestara što ga užižu u srcima svoga naroda.

Galerija slika:

  Novosti o Mučenicama - Sve