Prva Blaženica Požeške biksupije

Prvi liturgijski spomendan Drinskih mučenica, 15. prosinca, Požeška biskupija proslavila je s naglaskom na s. Julu Ivanišević, prvu blaženicu sa svoga područja. Na 70. obljetnicu njezina mučeništva požeški je biskup Antun Škvorčević predvodio svečano euharistijsko slavlje u požeškoj katedrali u koncelebraciji s više svećenika.

Na početku je blagoslovio sliku nove blaženice postavljenu na pokrajnji oltar, koju je izradio akademski slikar Tihomir Lončar. Biskup je u pozdravu podsjetio da blažena mučenica Jula na svoj način ujedinjuje sve mučenike s prostora biskupije tijekom i nakon II. svjetskog rata te Domovinskog rata, osobito voćinske.

U homiliji je biskup Škvorčević ocrtao lik bl. Jule Ivanišević i istaknuo da je u njoj Bog dao svjedočanstvo kako i danas djeluje po onima koji su mu vjerni cjelovitim predanjem. Požeška biskupija, istaknuo je biskup, zahvaljuje Bogu za svoju prvu blaženicu po čijem će zagovoru nastojati izgrađivati svoju vjernost Isusu Kristu u zajedništvu njegove svete Crkve. »Neka bl. Jula moli za biskupiju svoga rođenja i krštenja, da njezini vjernici snagom istoga Duha Isusova, po kojem je ona pobijedila zlo, budu jači od svega što ih želi odvojiti od Boga i povesti putem propasti«, zaključio je biskup Škvorčević.

  Novosti o Mučenicama - Sve