U poslanici Filemonu sv. Pavao piše: “Hajde, brate, da se tobom okoristim u Gospodinu: okrijepi srce moje u Kristu!” Upravo ono što sv. Pavao moli i traži od Filemona, ja sam – milošću našega Gospodina – od vas primio bez molbe i posve nezasluženo: okrijepili ste srce moje u Kristu!

U nedjelju 4. listopada na dan sv. Franje Asiškoga, na misi u crkvi sv. Nikole biskupa u Stenjevcu (…) progovorili ste o Drinskim mučenicama koje su svoju vjernost i ljubav prema Kristu  potvrdile  prolijevanjem  krvi, pozvavši sve nazočne na molitvu “da sveta Crkva uzdigne ove mučenice na čast oltara i da njihov primjer i zagovor  pomažu  u  životnim  borbama  i postizanju vječnog spasenja”. (…)

Čitava  crkva  se  ispunila  svetom     prisutnošću u tolikoj mjeri da je moje srce zaigralo bolnom radošću, a suze koje nisam mogao zaustaviti nekontrolirano su tekle niz moje lice. Ono što sam tih dana tražio i očekivao, a to je da i ja imam još jednog sveca zaštitnika uz moje svete imenjake, kojem ću se moliti, toga je časa obasjalo moju dušu kao divna nadnaravna svjetlost: evo – rekao sam sâm sebi – Drinske mučenice su upravo ono što ja tražim! Zar to nije već sada veliki Božji dar!? Zahvaljujmo Gospodinu!

Obećajem da ću svakodnevno moliti prekrasnu molitvu iz vašeg biltena za uzdignuće Drinskih mučenica na čast oltara.

Ante Čaljkušić, Zagreb

 

Izvor: DRINSKE MUČENICE – Informativni bilten za promicanje kauze službenica Božjih s. M. Jule Ivanišević i četiriju susestara, Br. 3/2009., str. 18.

  Novosti o Mučenicama - Sve