Najava - proslava spomendana bl. s. Jule Ivanišević i četiriju susestara - Drinskih mučenica

Kao i prethodnih godina i ove će se godine spomendan bl. Marije Jule Ivanišević i četriju susestra - Drinskih mučenica proslaviti u više mjesta.

Ovdje donosimo popis mjesta proslave i vrijeme slavlja svete mise te ostale korisne infromacije:

Granešina – župna crkva Rođenja Blažene Djevice Marije
Euharistijsko slavlje u 18 sati predvodi vlč. Josip Balog, župnik. Slavlju svete mise prethodi zajednička molitva krunice.

Sarajevo – crkva Kraljice svete Krunice
Euharistijsko slavlje s početkom u 18 sati predvodit će mons. Pero Sudar, pomoćni biskup vrhbosanski.
Proslavi će u ponedjeljak, utorak i srijedu prethoditi trodnevnica sa svetom misom i prigodnom propovijedi s početkom u 18 sati, a misna slavlja predvoditi će mons. Ivo Tomašević, generalni tajnik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine. Pola sata prije svake Svete mise molit će se krunica i litanije bl. Drinskim mučenicama.

Sisak
Spomendan bl. Drinskih mučenica svečano će biti proslavljen u četvrtak 15. prosinca u 19 sati u katedrali Uzvišenja svetog Križa u Sisku, misnim slavljem koje će predvoditi sisački biskup Vlado Košić.

Staro Petrovo Selo
U četvrtak, 15. prosinca 2016. godine, prigodom spomendana bl. Jule Ivanišević i susestara mučenica, požeški biskup msgr. Antun Škvorčević predvodit će euharistijsko slavlje 17.00 sati u župnoj crkvi u Starom Petrovom Selu.

Veliki Grđevac
Povodom proslave spomendana bl. Drinskih mučenica, u četvrtak 15. prosinca u 11 sati, euharistijsko će slavlje u rodnoj župi blažene s. Bernadete Banja u Velikom Grđevcu predvoditi bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak.
Duhovnu pripravu na slavlje spomendana s misama u 18 sati vode: u ponedjeljak 12. prosinca vlč. Josip Starčević, u utorak 13. prosinca vlč. Dejan Tot te u srijedu 14. prosinca vlč. Tomislav Pavlović.

Zagrebačka katedrala
Euharistijsko slavlje u 18 sati predvodi preč. mr. Anđelko Košćak, rektor Nadbiskupskoga bogoslovnog sjemeništa.
Proslavi spomendana prethodi molitveni pretprogram u 17.30:  Večernja, litanije i molitva Drinskim mučenicama. Nakon mise održat će se klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu za nova duhovna zvanja.

  Novosti o Mučenicama - Sve