Kćeri Božje ljubavi organizirale su zahvalno hodočašće u Rim od 28. do 30. studenoga 2011. kako bi, zajedno s kardinalom Vinkom Puljićem, izrazile zahvalnost papi Benediktu XVI. za beatifikaciju Drinskih mučenica. Sestre su u Rimu odsjele u svojoj generalnoj kući u Grottaferrati, a sljedeći su dan razgledavale znamenitosti i kršćansku baštinu grada Rima te pohađale sveta mjesta. U srijedu, 30. studenog prisustvovale su općoj audijenciji, na kojoj su se sestrama iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine pridružile i brojne druge koje žive i djeluju u Rimu i okolici. Nakon kratke kateheze, Papa je uputio pozdrav pojedinim skupinama hodočasnika, među kojima je na hrvatskom jeziku pozdravio i prisutne Kćeri Božje ljubavi:

Najsrdačnije pozdravljam sve hrvatske hodočasnike, a osobito sestre Kćeri Božje ljubavi, praćene kardinalom Vinkom Puljićem. Vaše hodočašće je zahvala za nedavnu beatifikaciju u Sarajevu vaših pet sestara koje su podnijele mučeništvo za vrijeme Drugoga svjetskog rata. Dok zahvaljujemo na njihovu svjedočanstvu, molimo Boga da nam podari hrabrost i ustrajnost u našem služenju.

Nakon opće audijencije Papa je primio u zasebnu audijenciju kardinala Puljića i vrhovnu glavaricu Družbe s. Lucynu Mroczek. 

  Novosti o Mučenicama - Sve