Zahvala provincijalne glavarice povodom sv. Mise zahvalnice u crkvi Kraljice svete krunice

Uzoriti gospodine Kardinale, od srca Vam zahvaljujem za predvođenje ovoga misnoga slavlja kojim smo svi zajedno zahvalili beskrajno dobrome Bogu za dar proglašenja blaženima dragih nam sestara Mučenica koje su nas okupile sa istoka i zapada, sa sjevera i juga, s ove i s one strane oceana. Izričem danas duboku zahvalnost Gospodinu i za stotu godišnjicu postojanja crkve Kraljice svete krunice, ovoga lijepoga i skladnoga doma Gospodnjega za čiju je izgradnju najzaslužnija naša s. Terezina Werner koja je kasnije osnovala dvije Brazilske Provincije.

I danas u ime svih Kćeri Božje ljubavi, osobito Provincije Božje providnosti, srdačno zahvaljujem Vrhbosanskoj nadbiskupiji i Vama, uzoriti Kardinale, cijeloj Crkvi, Crkvi u Hrvata, te svim članovima organizacijskoga odbora i svima koji su na bilo koji način sudjelovali u pripremi beatifikacije i njezinome slavlju.

Također zahvaljujem svima koji su radili na biskupijskom i rimskom postupku beatifikacije, osobito dvojici postulatora, don Marku Josipoviću i don Marku Tomiću, vice postulatorici s. M. Ozani Krajačić, a na poseban način zahvaljujem relatoru kauze p. Hieronimu Fokcinskom, obitelji Baković te dragom don Anti Bakoviću, svjedoku i neumornom promicatelju poznavanja i štovanja blaženih Drinskih mučenica.

Naša crkva slavljenica, osim zbog stogodišnjega jubileja, raduje se danas što je postala središnje mjesto štovanja novih Blaženica. Vjerujem da će mnogi štovatelji ovdje po njihovome zagovoru zadobiti od Gospodina tražene milosti, za njih Mu zahvaljivati te tako uprisutnjivati vrjednote za koje su naše Blaženice živjele i umrle.

Kćeri Božje ljubavi, nastavljajući žarko moliti za proglašenje svetima blaženih Drinskih mučenica, nastojat će i same slijediti primjer njihove vjernosti i ljubavi u službi Bogu i narodu.

Hvala Vama oci nadbiskupi, preuzvišeni nunciji i biskupui, Vama sestro Lucyna, vrhovna glavarice, svim provincijalnim glavaricama, svim poštovanim svećenicima i bogoslovima, redovnicima i redovnicama, novakinjama i kandidaticama, svima Vama dragi štovatelji Drinskih mučenica i ove crkve, za molitvu i podijeljenu radost jučerašnjega i današnjega slavlja.

Još jednom hvala svima za sve i neka nas sve zajedno blagoslovi dobri Bog po zagovoru blaženih Drinskih mučenica.


Sarajevo, 25. rujna 2011.s

s. M. Elvira Tadić, FDC

  Beatifikacija - Sve