Svakome činila dobro

Iz iste sam župe kao i s. Antonija. (...) Pričala mi je kako joj je teta (koja ju je odgajala) uvijek govorila: “Tko tebi učini zlo, ti njemu učini dobro”, kao ono iz Evanđelja. Toga se ona uvijek držala.

Saznajte više...

Ozbiljno shvatila svoj poziv

Sa s. Antonijom živjela sam zajedno u kandidaturi, novicijatu i položile smo za-jedno prve zavjete. Sestra je ozbiljno shvatila svoj poziv, voljela je molitvu, rado je molila. Bila je uslužna i susretljiva prema svima. (...) Sestre su mi pripovijedale (kasnije) da je to dobra sestra, da živi i...

Saznajte više...

Privlačila na nasljedovanje

Vrhunac svega dragoj našoj s. Antoniji bila je sveta misa i sveta pričest. Kratko, uzor sestra, koja je svojim svijetlim primjerom, vrijednim životom do svoje mučeničke smrti, privlačila na nasljedovanje.

Saznajte više...

Nikada protiv nekoga

Bila je povučena, mirna, pobožna i marljiva i to me je privlačilo da joj se još više približim pa da i ja naučim živjeti više redovnički. Malo je govorila, a ako je govorila onda je to obično bilo o duhovnom životu. Nikada je nisam čula da govori protiv poglavara ili protiv koje sestre.

Saznajte više...

Sveta duša

Živjela je sjedinjena s Bogom. Prema siromasima uslužna i prijazna. Vjerna kćerka svete Crkve. Bila je sveta duša.

Saznajte više...

Uvijek sa smiješkom

To je bila zaista sveta sestra. Radila je teške poslove, ali uvijek sa smiješkom na licu. (...) Bog ju je sebi odabrao i onda joj darovao milost mučeništva.

Saznajte više...

Prava kći Božje ljubavi

Bavila se vrtlarstvom. (...) Nasmijana, malo je govorila, a na upite rado je odgovarala. Mnogo je radila, pomagala je i ostalim sestrama. Zajednička molitva i sakramenti davali su joj snage da može izdržati monotoniju u svome radu. Bila je prava kći Božje ljubavi.

Saznajte više...