Tuzlaci hodočastili blaženim Drinskim mučenicama

U subotu, 2. travnja 2016. pedesetak vjernika iz župe sv. Petra i Pavla u Tuzli, pod vodstvom časnih sestara Kćeri Božje ljubavi s. Elizabete i s. Zdravke, hodočastili su u: Goražde, Pale, Sarajevo i Kakanj.

Tijekom puta prema Goraždu vjernici su slušali o životu blaženih Drinskih mučenica: s. Berchmane, s. Krizine, s. Jule, s. Antonije i s. Bernadete koje su posljednjih godina svoga života živjele i djelovale u Marijinom domu na Palama nadomak Sarajeva gdje su nastojale činiti dobro svima. Upoznati su s njihovim posljednjim danima i teškom hodu po snijegu od Pala do Goražda te njihovoj herojskoj vjernosti Kristu koju su potvrdile mučeničkom smrću.

Po dolasku u Goražde, hodočasnici su posjetili nekadašnju vojarnu, a sada osnovnu školu te molili zagovor blaženih mučenica. Na obali rijeke Drine molile su i pjevale Drinskim mučenicama te zapalili svijeće i spustili ruže u Drinu koja je posljednje počivalište ovih Blaženica.

Na Palama su u crkvi sv. Josipa, u koju su Drinske mučenice za života odlazile na Svetu misu, hodočasnici sudjelovali na Euharistijskom slavlju koje je predvodio i pod njim propovijedao mons. Ivo Tomašević, generalni tajnik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine. U Sarajevu u crkvi Kraljice svete Krunice molile su pred slikom Drinskih mučenica.

Iz Sarajeva hodočašće se nastavilo do Kaknja gdje su posjetili župnu crkvu sv. Petra i Pavla i molili na mjestu gdje je ubijena sestra Danka Jurčević.

(www.ktabkbih.net)
 

  Novosti o Mučenicama - Sve