ZADAR

Za vrijeme svete mise zornice, 15. prosinca, u prisutstvu velikog broja vjernika proslavljen je spomendan blaženih Drinskih mučenica. Svetu misu slavio je pastoralni vikar Zadarske nadbiskupije, a ujedno i župnik Župe Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije na Puntamiki, don Igor Ikić.

Don Ikić naglasio je kako su Drinske mučenice pripadale Družbi sestara Kćeri Božje ljubavi kao i sestre koje danas djeluju na toj župi. Istaknuo je kreposti koje su resile Drinske mučenice, poput vjernosti, ustrajnosti i nepokolebljivosti koje su i danas itekako potrebne svakom čovjeku. Stoga je pozvao vjernike da se molitvom utječu zagovoru Mučenica, osobito da mole za nova zvanja koja će biti hrabri svjedoci vjere u svome vremenu po uzoru na Blaženice.

Poslijepodne su, povodom Godine posvećenog života i spomendana Drinskih mučenica, učenici 6-tih razreda Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje posjetili naš samostan. Tom prigodom s. Marija Beroš i s. Vinka Marović su im predstavile našu Družbu, a osobito likove Drinskih mučenica. Učenici su se podijelili u skupine nakon čega je svaka skupina dobila nekoliko izreka Drinskih mučenica koje su bile izrezane po riječima i pomiješane. Skupina „Antonija“ koja je prva uspjela sastaviti izreke pobijedila je. Poslijepodne je nastavljeno uz igru i druženje.

  Novosti o Mučenicama - Sve