U nedjelju 14. prosinca u sisačkoj katedrali večernju misu u čast Drinskih mučenica predvodio je sisački biskup Vlado Košić, na kojoj su pjesmom i scenskim prikazom sudjelovali mladi župe Uzvišenja sv. Križa.

U homiliji Biskup je podsjetio na životni put ovih pet sestara mučenica Družbe Kćeri Božje ljubavi koje su 15. prosinca 1941. godine u obrani svoga ljudskog dostojanstva i zavjetovane čistoće, skočile kroz prozor, nakon čega su ih četnici noževima usmrtili i bacili u Drinu. „Molimo sve te mučenike među kojima je i naš zaštitnik sv. Kvirin da mole za nas, da nam izmole hrabrost i snagu da uvijek biramo ono što je dobro, da se uvijek borimo protiv onoga što je zlo i da svjedočimo za Isusa Krista svojim životom poput ovih svetih redovnica. Mi znamo da je krv mučenika uvijek sjeme kršćana i kada gledamo u našim svecima i blaženicima njihovu hrabrost znamo da je to poticaj da i mi budemo ustrajniji u ljubavi i vjernosti Kristu“, rekao je biskup.

Na kraju slavlja želeći približiti život blaženih Drinskih mučenica, sestre iz Družbe Kćeri Božje ljubavi priredile su scenski prikaz o svojim susestrama. Tekst su napisale vjeroučiteljica Nikolina Milatović i s. Smilja Čirko, izveli su ga vjernici sisačkih i petrinjskih župa. Na sam blagdan 15. prosinca misu je u župi Pohoda BDM u Sisku predvodio kancelar Marko Cvitkušić u koncelebraciji sa župnikom Brankom Koretićem i kapelanom Sašom Jozićem, a mladi su po treći puta sudjelovali scenskim prikazom o Drinskim mučenicama.

  Novosti o Mučenicama - Sve