Spomendan Drinskih mučenica po prvi put svečano je proslavljen u večernjim satima, 15. prosinca u crkvi Kraljice sv. krunice u Sarajevu u kojoj se na tzv. pokrajnjem oltaru nalazi slika pet sestara Kćeri Božje ljubavi otkrivena na svečanoj Euharistiji beatifikacije 24. rujna 2011. u Sarajevu.

Svečanu euharistiju predslavio je mons. dr. Tomo Vukšić, vojni biskup u Bosni i Hercegovini uz suslavlje šesnaest svećenika među kojima su bili biskup vikar za ekumenizam Vrhbosanske nadbiskupije mons. dr. Mato Zovkić i vikar Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Marijan Karaula. Na Misi je sudjelovao veći broj sestara Kćeri Božje ljubavi i redovnica iz drugih družbi. Zagovor Drinskih mučenica molili su i bogoslovi Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa predvođeni svojim poglavarima i profesorima te drugi vjernici.

U ime sestara Kćeri Božje ljubavi pozdrav biskupu Vukšiću, svećenicima, redovnicama, bogoslovima i svim vjernicima uputio je redoviti slavitelj svetih Misa u crkvi Kraljice svete krunice vlč. Mijo Nikolić istaknuvši da je ova prekrasna crkva odnedavna hodočasnička crkva dragih blaženih Drinskih mučenica. Podsjećajući na veliki i povijesni dan proglašenja blaženima Drinskih mučenica, kazao je da su zahvalni Bogu što po prvi put u Goraždu i u Sarajevu mogu slaviti spomendan Drinskih mučenica.

Na proslavu prvog spomendana Drinskih mučenica vjernici su se pripravljali prigodnom trodnevnicom u crkvi Kraljice sv. krunice, a Svete mise predslavili su: p. Krešo Djaković, župnik i superior Družbe Isusove u sarajevskom naselju Grbavica, fra Franjo Radman s Franjevačke klasične gimnazije u Visokom i vlč. mr. Božo Odobašić, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu

  Novosti o Mučenicama - Sve