s. Mirjana Potnar, FDC    28.05.2016.

Gostovanje sestara u rodnoj župi blažene s. Krizine Bojanc (Šmarjeta, Slovenija)

Uoči slavlja 610. obljetnice osnutka župe sv. Marjete u Šmarjeti (Slovenija), a na poziv župnika vlč. Andreja Golčnika, 27. svibnja 2016., naše sestre s. Milka Srša, s. Ozana Krajačić, s. Mirela Iličić, s. Ema Škriljevečki i s. Mirjana Potnar imale su prigodu sudjelovati na večernjoj sv. misi trodnevnici i tom prigodom župljane upoznati sa životom naše Družbe i bl. Drinskih mučenica.

Krenuvši u poslijepodnevnim satima iz Zagreba, sestre su prvotno posjetile rodbinu bl. s. Krizine Bojanc koja živi u obiteljskoj kući u kojoj je i sama Blaženica rasla. Zadržale su se u kratkom razgovoru i ugodnom druženju s obitelji i nakon kratke okrijepe nastavile put Šmarjete. U Šmarjetskoj župi dočekao ih je tamošnji vjeroučitelj te im pokazao prostor koji župa koristi za pastoralne aktivnosti, druženja sa župljanima, duhovne susrete te dječji vrtić.

Nakon sudjelovanja na sv. misi, sestre su se susrele sa župljanima kojima su odgovarale na  razna pitanja u vezi Družbe, Blaženica, Majke Franziske. Župljani su rado promišljali i o tome kako pridonijeti još većem širenju glasa svetosti naših Blaženica te se raspitivali kako to čine sestre u Hrvatskoj. Ugodno iznenađene zainteresiranošću i pitanjima župljana sestre su svoje druženje nastavile sa župnikom domaćinom i njegovim užim suradnicima.

Zahvaljujući na lijepom i srdačnom gostoprimstvu župniku vlč. Andreju Golčniku i obećavamo daljnju suradnju i molitve kako bi se djelo svetosti po uzoru na bl. Krizinu i sve ostale sestre mučenice nastavilo i prelilo na ovu župu i župljane.

 

Galerija slika:

  Novosti o Mučenicama - Sve